Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

TĚSTA - ŠLEHÁNÍ

Pokud připravujete řidší, třená těsta vždy nejprve šlehejte vejce nebo žloutky s cukrem, jak se odborně říká do pěny, pak zašlehávejte tuk (rozpuštěné máslo, olej a podobně). Až se vyšlehá stejnorodá hmota pak případně přidejte další tekuté nebo řídké suroviny (tvaroh, med, smetanu, mléko, likér atd.). Všechny sypké suroviny si promíchejte zvlášť v misce - například mouka, kakao, koření, kypřicí prášek a podobně. Díky tomu pak bude tato směs snáze zahnětena do základní řídké hmoty. Pokud do receptu patří nějaké pevné suroviny, například sekané ořechy, sušené ovoce, obalte je v mouce a zamíchejte do hmoty až docela nakonec. Pokud se kypří těsto sněhem z bílků je vždy dobré do ušlehaného sněhu zapracovat asi třetinu cukru, který do receptu patří. Tím se totiž sníh zpevní, zahoustne a lépe v těstě pak drží nadýchnutou strukturu.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]