Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

LUŠTĚNINY - PLYNATOST

Pro zmírnění nepříjemného nadýmání našich útrob po konzumaci luštěnin je důležité slévat namáčecí vodu a luštěniny vařit v čisté vodě do které je dobré vložit svazek bylinek. Saturejka je v tomto ohledu velmi vhodná, můžete využít i sušené bylinky třeba provensálské koření, dále přidejte drcený kmín, mletý i syrový zázvor, špetku chilli a podobně. Záleží pochopitelně na druhu pokrmu, který připravujete. Mimochodem ono nadýmání v našem zažívacím traktu je vedlejší efekt očistného a ozdravného procesu který nám luštěniny dopřávají.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]