Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Tip

DOMÁCÍ TĚSTOVINY - TĚSTO

Budete-li připravovat domácí těstoviny je třeba zadělat těsto. Jednoduchý, základní recept je jedno vejce na 100g mouky a tři lžíce oleje, případně i trochu soli. Bude záležet na druhu a kvalitě mouky a také na velikosti vejce, zda bude třeba i dvě či tři lžíce vody. Těsto můžete zadělat z hladké, polohrubé i hrubé mouky. Při hnětení si vždy promíchejte vejce, olej a sůl a pak přidávejte mouku postupně tak aby se vám nejprve vytvořilo řídké těstíčko a postupně přidávejte mouku. Zadělané těsto má být pružné ale poměrně měkké protože při rozvalování do něho zapracujete ještě mouku.
Zadělané těsto nechte patnáct i dvacet minut v chladu a zabalené v mikroténu uzrát (zlepkovatět) v lednici. Dbejte na to aby vám těsto, během rozvalování a dalšího zpracování neosychalo a nepoužívané nechte stále zabalené v sáčku či potravinářské fólii.  

Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]