Budete-li připravovat domácí těstoviny je třeba zadělat těsto. Jednoduchý, základní recept je jedno vejce na 100g mouky a tři lžíce oleje, případně i trochu soli. Bude záležet na druhu a kvalitě mouky a také na velikosti vejce, zda bude třeba i dvě či tři lžíce vody. Těsto můžete zadělat z hladké, polohrubé i hrubé mouky. Při hnětení si vždy promíchejte vejce, olej a sůl a pak přidávejte mouku postupně tak aby se vám nejprve vytvořilo řídké těstíčko a postupně přidávejte mouku. Zadělané těsto má být pružné ale poměrně měkké protože při rozvalování do něho zapracujete ještě mouku.
Zadělané těsto nechte patnáct i dvacet minut v chladu a zabalené v mikroténu uzrát (zlepkovatět) v lednici. Dbejte na to aby vám těsto, během rozvalování a dalšího zpracování neosychalo a nepoužívané nechte stále zabalené v sáčku či potravinářské fólii.