Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

FINES HERBES - jemné bylinky


[fen erbé]
Francouzský výraz pro směs čerstvých bylinek - tradiční součást francouzských receptů, složení bývá rozdílné podle oblastí. V našich krajích se nejčastěji používá petrželová nať, rozmarýn, tymián, majoránka, saturejka, bazalka, libeček, šalvěj, kopr a další . Fines herbes lze koupit i jako sušenou směs s často velmi exotickým složením, které už nepřipomíná bylinky z domácí zahrady, tak jak byl původní pojem vnímán.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]