Z MOŘSKÝCH HLUBIN NA STŮL Zde je jedna možnost, inspirace z asijské kuchyně, jak si na steaku ze žraloka pochutnat a navíc úprava je velmi jednoduchá..
DŮKAZ, ŽE PROSTÉ MŮŽE BÝT KRÁLOVSKÉ Pečený kapr podlévaný vínem a medem podávaný na chlebové topince.Tento recept je upravenou variantou historického návodu ze zámku v Třeboni. Dokazuje, jak lze jednoduše a přitom velice zajímavě připravit kapra, případně i jiné druhy ryb.
VÝBORNÉ A ZARUČENĚ BEZ KOSTÍ Na uzoučké proužky nakrájené maso kapra lze velmi tvořivě ochutit a vzápětí upéci. Díky tomu, že tenké kosti překrájíte na droboučké kousky, budete biftečky konzumovat zcela bez kostí - bezpečně i pro děti.
NEUVĚŘITELNÁ PROMĚNA KAPRA Menší proužky kapra marinované v kořeněné směsi, obalené v mouce a škrobu a usmažené nebo křupavě vypečené v horkém tuku chutnají i těm kdo ryby nemají v oblibě.
BUTTERFISH PO MLYNÁŘSKU Jemné bílé maso modrohlava, tak se totiž máslová ryba česky jmenuje je delikatesa a proto doporučujeme jen jednoduchou přírodní úpravu "po mlynářsku".
VÝBORNÝ RECEPT NA TÉMA FILÉ Z RYBY Kousky ryby pečené spolu se zeleninou pod vrstvou máslové bramborové kaše doplněné máslem a vejci. Skvělý pokrm z jednoho hrnce, ve kterém se dají libovolně pozměňovat různé suroviny a doplňky.
ELEGANTNÍ ÚPRAVA LIBOVOLNÉ RYBY Velmi efektní a dietní úprava ryby. Porce ryby rozložené na plechu se pokryjí vrstvou kořenové zeleniny a sýra a rychle zapečou.
VARIACE NA ÚPRAVU V ROSOLU Jedním z tradičních a osvědčených receptů jak si pochutnat na rybách je jejich zalití kyselým lákem. Skvělou a velmi zajímavou variantou ryb na kyselo, je jejich marinování ve vinné esenci.
SLAVNOSTNÍ KŘUPAVÁ DOBROTA Je docela jedno jestli tento jednoduchý ale velice elegantní pokrm uděláte ze štiky nebo jiné ryby. Důležitá je kvalita klobásky. Obal z kukuřičné krupice - polenty se vypeče do křupava a úspěch je zaručen.
ELEGANTNÍ FRANCOUZSKÁ INSPIRACE Trochu pracné ale velmi elegantní. Navíc na plechu zvládnete během deseti minut upéci víc porcí než na pánvi. Závitek je plněný ořezaným masem, sýrem, celerem a doplněn bylinkami.