SKVĚLÁ, ZDRAVÁ A RYCHLÁ POLÉVKA Rychlá cibulová polévka se sýrem, trochou vína a zaručenými ozdravnými účinky. Tento originální recept je z Bretaně a v zásadě platí, že se cibule do polévky stejnou dobu opéká a stejnou dobu pak povaří v silném zeleninovém vývaru.
NA POSILNĚNOU MALÝM I VELKÝM Starodávná polévka, která může mít celou řadu variací a doplňků, podle toho co je zrovna po ruce. Její název vlastně postihuje i recept, od každého hrst či dvě a pěkně zvolna vše uvařit.
UNIKÁTNÍ A VELMI ZDRAVÁ LAHŮDKA Rychlá a velmi atraktivní polévka s dary moře zahuštěná pastou MISO z fermentované sóji a ječmene. Je možné ji doplnit předem uvařenými mořskými řasami, případně namísto darů moře povařit v polévce maso z ryby.
TRADIČNÍ JIHOČESKÁ POLÉVKA V dřívějších dobách se polévky s kořením a posílené vejcem připravovaly z obilných vloček či otrub. S příchodem brambor a nejčastějším zahušťováním tak zvanou "závrtkou" - hladkou moukou promíchanou se smetanou, se připravuje tato tradiční polévka, také nazývaná friko, kudlanka, zakudlaná a podobně.
KRÁSNĚ ŽLUTÉ KAPÁNÍ V POLÉVCE Vývar s kapáním, které uvítají i celiaci, to proto že neobsahuje lepek. Zavářku připravíte stejně jako běžné kapání a díky kukuřici bude mít příjemně žlutou barvu.
VEGETARIÁNSKÁ S NUDLEMI Rychlá a velmi zajímavá polévka, kterou lze podle možností obměnit a doplnit další zeleninou popřípadě zesílit přidaným vajíčkem.
MAGICKÝ POKRM NAŠICH PŘEDKŮ Pokrm připravovaný ke svátkům jara už v předkřesťanské době má magickou ochrannou moc a chrání člověka před zraněním a nemocemi.
POPULÁRNÍ A VŽDY SLAVNOSTNÍ POLÉVKA Silný vývar s jemnými domácími nudlemi a knedlíčky patří také mezi posilující, léčivé polévky. V tomto receptu je pozornost soustředěna především na játrovou zavářku.
PŘEKVAPIVĚ SNADNÁ A EFEKTNÍ POLÉVKA Žádné dlouhé vaření pokud máte předem uvařené brambory. Mražený špenát stačí jen rozmrazit a krátce povařit. Cibule, česnek a smetana vše ochutí a obyčejné brambory navíc ozdobí.
OBLÍBENÁ POLÉVKA S HOUBAMI A KRUPKAMI Tradiční polévka připravovaná v nejrůznějších obměnách. Někdy zahušťována jíškou, jindy bez zahuštění. Lze ji doplnit libovolnou sezónní zeleninou, připravit ji bez hub nebo jen se žampiony. Pro rychlejší přípravu můžete použít ječné vločky, které jsou rychle uvařené.