SKVĚLÁ VARIANTA NA KLASICKY PEČENÉ KUŘE Oblíbené pečené kuřátko přivoněné směsí bylinek. Nasekaná směs se smíchá s máslem a vetře před pečením pod kůži.
VEPŘOVÁ TROCHU JINAK Velmi jednoduchá příprava se zaručeným výsledkem. Vepřové maso pečené s bylinkami, cibulí a jogurtem, který všechny chutě jaksi uhladí a polepší.
KLASICKÁ LAHŮDKA NEJEN PRO ORTODOXNÍ PIVAŘE Plátky krkovičky podlité pivem a zvolna pečené s cibulí, anglickou slaninou a česnekem. Pečené maso je tak nasládlé po cibuli a výrazný výpek lehce nahořklý chmelem z piva.
CHUTNÉ PŘEKVAPENÍ PRO KAŽDÉHO V koláčové formě nebo na plechu rychle připravený koláč s cibulí a sýrem, lze doplnit slaninou či jinou uzeninou ale třeba i houbami, zeleninou a podobně.
VÝBORNÁ KOMBINACE MLETÉHO MASA A LUŠTĚNIN Sekaná připravená z mletého masa a předem uvařených a rozsekaných fazolí ochucená česnekem a výrazným kořením.
GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA Vepřový bok s kostí naložíme a necháme marinovat do druhého dne. Naložené maso uvaříme do měkka a poté ugrilujem. Podáváme s čerstvým chlebem.
DOMÁCÍ PEČÍNKA Z KUŘETE A VEPŘE Prokládáním rozklepaných kousků masa docílíte velmi zajímavého efektu i výrazného ochucení jinak často fádní pečeně. Pokud ještě využijete výrazné zelené bylinky budou vaším dílem určitě všichni nadšeni.
KULINÁŘSKÝ SKVOST K OSLAVĚ JARA Namísto pečené jehněčí nebo kůzlečí kýty můžete připravit z levnějších částí mladého masa skvělou roládu. V tomto případě doplněnou špenátovými listy.
ZAJÍMAVÁ RECEPTURA Z ČÍNSKÉ KUCHYNĚ Malé masové kuličky zapečené v rýži přivoněné červeným chilli olejem a doplněné navinulou omáčkou se žampiony a cibulí. Namísto směsi mletého masa můžete použít kuřecí maso nebo připravit kuličky zcela bez masa na bázi nastrouhaného tofu.
ŠŤAVNATÉ BIFTEČKY S OVOCNOU OMÁČKOU Na kousky nakrájená kuřecí svalovina, promíchaná s kořením, vejci a škrobovou moučkou, vytvoří základ pro křehké řízečky nebo biftečky. Základní směs můžete různě doplňovat kořením i doplňky jako třeba zeleninou, slaninou a podobně.
FRANCOUZSKÁ INSPIRACE NA ČESKOU TRADICI Netučné králičí maso je dobré připravovat spolu s kouskem slaniny nebo prorostlého vepřového masa. V tomto případě dochází k ideálnímu spojení s uzenou slaninou a také ochucení divokým kořením a bylinami.
ORIGINÁLNÍ A VYZKOUŠENÁ PEČÍNKA Velmi jednoduchá příprava krůtího masa s kořenovou zeleninou a cibulí. Pokrm ozvláštní pečení na červeném víně a výrazné bylinné koření.