Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

maso

Vyhledávání

Délka přípravy:
Cena:
Náročnost:
Z jaké kuchyně:
 
do 20 minut vyšší cena střední

BIFTEK S ČEPICÍ

STEAK SE SÝROVOU OMELETKOU
Přírodně, klasicky upravený biftek doplněný jemnou sýrovou omeletou - čepicí a pod ní schovaným plátkem másla.
do hodiny průměrná cena jednoduchá

BOLOŇSKÉ ŠPAGETY

JEDNODUCHÉ A VÝBORNÉ
Správná boloňská omáčka chce své, ale pokud jí věnujete náležitou pozornost povýší nejenom špagety na roveň lahůdky.
během dopoledne levný pokrm střední

BRETAŇSKÝ BOK

KOUZELNÁ ÚPRAVA BŮČKU
Vepřový bok nejprve důkladně opečený na pánvi a dále zvolna dopékaný v troubě s cibulí a kořením podlitý silným červeným vínem.
do hodiny průměrná cena střední

BYLINKOVÉ KUŘE

SKVĚLÁ VARIANTA NA KLASICKY PEČENÉ KUŘE
Oblíbené pečené kuřátko přivoněné směsí bylinek. Nasekaná směs se smíchá s máslem a vetře před pečením pod kůži.
během dopoledne průměrná cena jednoduchá

BYLINKOVÍ VRABCI

VEPŘOVÁ TROCHU JINAK
Velmi jednoduchá příprava se zaručeným výsledkem. Vepřové maso pečené s bylinkami, cibulí a jogurtem, který všechny chutě jaksi uhladí a polepší.
do hodiny průměrná cena střední

CIBULOVÁ KRKOVIČKA

KLASICKÁ LAHŮDKA NEJEN PRO ORTODOXNÍ PIVAŘE
Plátky krkovičky podlité pivem a zvolna pečené s cibulí, anglickou slaninou a česnekem. Pečené maso je tak nasládlé po cibuli a výrazný výpek lehce nahořklý chmelem z piva.
do hodiny průměrná cena střední

CIBULOVÝ KOLÁČ

CHUTNÉ PŘEKVAPENÍ PRO KAŽDÉHO
V koláčové formě nebo na plechu rychle připravený koláč s cibulí a sýrem, lze doplnit slaninou či jinou uzeninou ale třeba i houbami, zeleninou a podobně.
během dopoledne průměrná cena střední

FAZOLOVÁ SEKANÁ

VÝBORNÁ KOMBINACE MLETÉHO MASA A LUŠTĚNIN
Sekaná připravená z mletého masa a předem uvařených a rozsekaných fazolí ochucená česnekem a výrazným kořením.
na druhý den průměrná cena střední

GRILOVANÁ ŽEBRA

GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA
Vepřový bok s kostí naložíme a necháme marinovat do druhého dne. Naložené maso uvaříme do měkka a poté ugrilujem. Podáváme s čerstvým chlebem.
během dopoledne vyšší cena střední

GYROS ZEBRA GYROS ZEBRA

DOMÁCÍ PEČÍNKA Z KUŘETE A VEPŘE
Prokládáním rozklepaných kousků masa docílíte velmi zajímavého efektu i výrazného ochucení jinak často fádní pečeně. Pokud ještě využijete výrazné zelené bylinky budou vaším dílem určitě všichni nadšeni.
do hodiny průměrná cena střední

HOVĚZÍ GULÁŠ

KLASICKÝ, POCTIVÝ GULÁŠ Z KLIŽKY
Jednoduchá základní receptura na hovězí guláš zahuštěný chlebem. Z tohoto receptu lze odvodit několik dalších gulášů.
do hodiny levný pokrm střední

JÁTRA V PARMAZÁNU

KŘEHOUČKÁ ZAPEČENÁ JÁTRA
Kousky jater obalené ve škrobové moučce a koření zůstanou po rychlém opečení šťavnaté
během dopoledne vyšší cena vysoká

JEHNĚČÍ ROLÁDA

KULINÁŘSKÝ SKVOST K OSLAVĚ JARA
Namísto pečené jehněčí nebo kůzlečí kýty můžete připravit z levnějších částí mladého masa skvělou roládu. V tomto případě doplněnou špenátovými listy.
do hodiny průměrná cena vysoká

KANTONSKÉ KULIČKY

ZAJÍMAVÁ RECEPTURA Z ČÍNSKÉ KUCHYNĚ
Malé masové kuličky zapečené v rýži přivoněné červeným chilli olejem a doplněné navinulou omáčkou se žampiony a cibulí. Namísto směsi mletého masa můžete použít kuřecí maso nebo připravit kuličky zcela bez masa na bázi nastrouhaného tofu.
během dopoledne průměrná cena střední

KOLENO NA PIVĚ

LAHŮDKOVÁ ZÁLEŽITOST
Speciálně upravené rolované koleno dopečené na černém pivě a medu potěší nejenom milovníky tradiční české kuchyně.
do hodiny průměrná cena střední

KOVBOJSKÉ FAZOLE

PÁLIVÉ FAZOLE S KLOBÁSOU
Klobásu krátce opečeme, přidáme pórek, kukuřici, kapie a fazole, ke konci zalijeme a přidáme chilli omáčku.
do 20 minut průměrná cena střední

KRÁJENÉ KUŘECÍ BIFTEČKY

ŠŤAVNATÉ BIFTEČKY S OVOCNOU OMÁČKOU
Na kousky nakrájená kuřecí svalovina, promíchaná s kořením, vejci a škrobovou moučkou, vytvoří základ pro křehké řízečky nebo biftečky. Základní směs můžete různě doplňovat kořením i doplňky jako třeba zeleninou, slaninou a podobně.
během dopoledne průměrná cena střední

KRÁLÍK V BALÍČKU

FRANCOUZSKÁ INSPIRACE NA ČESKOU TRADICI
Netučné králičí maso je dobré připravovat spolu s kouskem slaniny nebo prorostlého vepřového masa. V tomto případě dochází k ideálnímu spojení s uzenou slaninou a také ochucení divokým kořením a bylinami.
během dopoledne průměrná cena střední

KRŮTÍ NA VÍNĚ

ORIGINÁLNÍ A VYZKOUŠENÁ PEČÍNKA
Velmi jednoduchá příprava krůtího masa s kořenovou zeleninou a cibulí. Pokrm ozvláštní pečení na červeném víně a výrazné bylinné koření.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]