Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

TAŽENÝ ZÁVIN

Krok 2

Nejsložitější na celé přípravě je vytahování těsta. Uvedené množství je na tři „nohy“ závinu. Proto si ukrojte třetinu a zbývající těsto nechte přikryté pod teplým kastrolem. Nejprve bochánek trochu prohněťte a pak válečkem roztlačte či rozválejte na silnější plát a potom teprve začněte těsto natahovat. Od středu ke krajům, zvolna, jen tak, jak nám to pružnost těsta dovoluje. Ruce mějte složené v pěst a vytahujte těsto hřbetem ruky. Případně si těsto trochu potřete olejem a tahejte pokud možno do obdélníkového tvaru až je těsto tenoučké. Až ho vytažené položíte můžete ještě povytáhnout okraje nebo je odříznout. Délka vytaženého těsta by měla odpovídat velikosti plechu na pečení.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]