Hledej:
Týdeník
Recepty
Poradna
Lexikon
Kontakt
domovská stránka
do oblíbených
1.
2017
Novoroční výprodeje se nevyhýbají ani potravinovým řetězcům! Kde ušetříte a kolik?
vybíráme z obsahu
celý týdeník
předchozí čísla
1
12
28
28
27
26
25
24
23
22
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Recepty
polévky
ryby
maso
bezmasá jídla
moučná jídla
přílohy
omáčky
saláty
studená kuchyně
chléb a pečivo
ovoce a sladkosti
Tipy - triky
Poradna
zařízení kuchyni (nože)
suroviny a přísady
příprava jídel
recepty a návody
názvy a výrazy
Suroviny
Lexikon
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Zajímavé odkazy
Partneři
Kontakt
úvod
>
recepty
>
moučná jídla
ZAPEČENÁ SÝROVÁ ROLÁDKA VE SLANINOVÉ KOŠILCE
CHUTNÁ ZAPEČENÁ ROLÁDKA
Začíná grilovací sezona a období párty. Nabízíme recept na lahodnou chuťovku k pivu a vínu.
Suroviny
listové těsto
250 g
anglická slanina
(nejlépe však oravská)
150 g
sýr koliba
200 g
cibule jarní
1 x svazek
Kapie
1 ks
kečup
(dobrého)
5 lžic(e)
brynza
100 g
Variace a možnosti
Postup
1
250 g lístkového těsta rozválíme na tenký plát. Těsto jemně osolíme, potřeme troškou kečupu a poklademe plátky oravské slaniny, pak plátky sýru koliba.
2
1 svazek jarní cibulky nebo 1 kapii jemně nakrájíme na malé kousky a posypeme jí po celé ploše. Těsto pevně zavineme do tvaru válečku, ze kterého pak krájíme 1-1,5cm silné plátky.
3
Nakrájené plátky položíme na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme do zlatova.
4
Nakonec jednotlivé roládky poklademe kousky brynzy a znovu vložíme do trouby. 2-3 minuty dopékáme.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2023 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]