Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

VOŇAVÉ BRAMBORY

KOUZELNÁ PROMĚNA BRAMBOR
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Klasické opečené brambory doplněné směsí cibule, šunky, žampionů případně i dalších surovin, které budete mít k dispozici.
VOŇAVÉ BRAMBORY
4 PORCE

Suroviny


brambory vařené loupané 800 g
sádlo 60 g
cibule 80 g
šunka dušená 100 g
česnek 30 g
žampiony 100 g
řapíkatý celer 60 g
petrželová nať cibule nať  
sůl  

Variace a možnosti

Postup


1

Vařené brambory nakrájejte na libovolné menší kousky. Zprudka je opékejte v rozpáleném sádle, přidejte drcený kmín.

2

Když jsou brambory už téměř opečené přidejte jemně nakrájenou cibuli, nudličky šunky, kousky řapíkatého celeru a plátky žampionů. Ještě chvíli vše za stálého pohybu na pánvi opékejte. Až na úplný konec opékaní vložte k bramborám jemně nasekaný česnek a vše osolte.

3

Před podáváním přidejte nasekanou petržel případně trochu másla na zjemnění. Pokud voňavé brambory zapečete s vejci, získáte skvělou taktéž voňavou omeletu.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]