Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

TOMATOVÝ KUSKUS

BLESKURYCHLÝ POKRM ČI PŘÍLOHA
do 20 minut levný pokrm střední
Droboučká těstovina připravená za tři či čtyři minuty, ochucená v tomto případě drcenými rajčaty, je určitě výzvou pro každého, kdo rád vaří. Koření, bylinky a další doplňky si můžete nakomponovat podle vašich chutí.
TOMATOVÝ KUSKUS
4 porce

Suroviny


kuskus 250 g
drcená rajčata 200 g
zeleninový vývar 250 ml
cibule 60 g
kysaná smetana 150 ml
sůl mořská 15 g
mini rajčata 100 g
fazolové lusky mražené 400 g
oregano  
bazalka  
kmín římský mletý  
olivový olej  

Variace a možnosti

Postup


1

Jemně nakrájenou cibuli osmahněte na oleji tak aby začala zlátnout, v tu chvíli ji zalijte drcenými rajčaty a chvilku nechte odvařit vodu aby směs zahoustla, přidejte koření, sůl a zeleninový vývar.

2

Do vroucí směsi nasypte kuskus, krátce zavařte, promíchejte a nechte pod poklicí asi tři minuty dojít.

3

Fazolové lusky krátce osmahněte na oleji spolu s minirajčaty a podávejte je spolu s kysanou smetanou k vařenému kuskusu.

4

Podle možnosti můžete využít také jiné zelené bylinky a různé kořenící směsi. Zajímavou chuť přidá pokrmu posekaná máta nebo pasta ze sezamových semínek - tahina.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]