Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA

PODLE DĚDY VÁCLAVA
do 20 minut levný pokrm jednoduchá
Klasická variace na pomazánku našich dědů a pradědů vylepšená o chuť na sádle osmažené cibulky a osvěžená drobně nasekanou sterilovanou zeleninou.
ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA
na 400 gramů pomazánky

Suroviny


škvarky 150 g
sádlo 100 g
nakládané papriky 40 g
sladkokyselé okurky 40 g
cibule 50 g
hořčice plnotučná 20 g
kmín mletý nebo drcený  
sůl  

Variace a možnosti

Pro ostřejší chlapy přiložte papričku a mlýnek s pepřem, případně obojí zapracujte do samotné pomazánky. Jiné zvýraznění pomazánky docílíte přidáním nakládaného či čerstvě nastrouhaného křenu. Zajímavou variaci vytvoříte přidáním chlebové strouhanky, kterou předem na suché pánvi lehce rozpečete aby zavoněla.

Postup


1

Drobně nakrájenou cibuli opékejte zvolna na troše sádla dozlatova. Ke konci smažení přidejte trochu kmínu aby se v tuku rozvinula jeho chuť.

2

Okurky nakrájejte na drobné kostičky nebo nastrouhejte a stejně tak nakrájejte sterilovanou papriku. Škvarky posekejte nebo semelte a následně všechny suroviny promíchejte, případně osolte, pokud již nejsou škvarky předem solené.

3

Pomazánku nechte prochladit a podávejte k čerstvému chlebu. Podle možností doplňte pažitkou, cibulovou natí a podobně.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]