Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

SALÁT S KLÍČKY

LISTOVÝ SALÁT S NAKLÍČENOU LUŠTĚNINOU
do 20 minut levný pokrm jednoduchá
Běžný salát doplněný velmi cennými klíčky. Navíc se není třeba obávat nepříjemné vnitřní plynatosti, neboť naklíčené luštěniny tuto vlastnost téměř ztratí. Nabízí se samozřejmě celá řada variací a proměn tohoto salátu.
SALÁT S KLÍČKY
na 6 porcí

Suroviny


ledový salát 1 ks
fazole mungo již naklíčené 250 g
cibule 80 g
olivový olej 40 ml
cukr třtinový přírodní 25 g
sůl mořská 10 g
ocet i jiný 40 ml

Variace a možnosti

Postup


1

Na oleji krátce osmahněte jemně nakrájenou cibuli. Když zesklovatí přidejte trochu přírodního cukru a nechte ho krátce zkaramelizovat, poté zalijte octem a okamžitě stáhněte z ohně. Do takto připraveného a ochladlého dresinku pak vmíchejte naklíčené mungo fazolky a vše doplňte posekaným ledovým nebo hlávkovým salátem.

2

Naklíčení fazolek mungo trvá přibližně 3 dny. Nejprve je nutné nechat je nabobtnat ve vodě. Poté je několikrát propláchněte a následně nechte v sítu na světlém a teplém místě. Nejméně třikrát za den je propláchněte vodou, nebo krátce namočte a rozložte v sítu nebo misce. K životu probuzené fazolky se stanou velmi cennou potravinou plnou vitaminů.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]