Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

RYBIČKOVÁ POMAZÁNKA

RYCHLÁ, ZDRAVÁ A JEMNÁ POMAZÁNKA
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Pomazánka z libovolných rybiček doplněná taveným sýrem a ochucená smetanovým křenem a citronovou šťávou. Kombinace surovin zastře často velmi výraznou chuť a vůni ryb z konzervy.
RYBIČKOVÁ POMAZÁNKA
na 400g pomazánky

Suroviny


sardinky v konzervě ve vlastní šťávě 200 g
tavený sýr smetanový 100 g
cibule 50 g
křen nakládaný smetanový 30 g
citronová šťáva  
petrželová nať cibulová nať  

Variace a možnosti

Postup


1

Chuť pomazánky bude vždy odvislá od kvality použitých surovin. Nakládané sardinky, šproty, makrely a podobně rozmačkejte, pokapejte citronovou šťávou. Poté přidejte další součásti pomazánky. Jemně nakrájenou cibuli, nasekanou nať petržele, tavený sýr, nakládaný smetanový křen a vše důkladně vyšlehejte. Lze použít i ruční šlehač. Popřípadě trochu dosolte nebo příliš hustou pomazánku nařeďte trochou oleje či vlastní šťávy z konzervy.

2

Pokud budete pomazánku připravovat ve strojku s rotujícími noži nebo za pomoci ručního mixéru, je lepší vložit jemně krájenou cibuli až po vymíchání. Sekáním by mohla cibule v pomazánce zahořknout.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]