Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

POMAZÁNKA Z AVOKÁDA

NEVŠEDNÍ A ELEGANTNÍ ŇAMINKA
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Avokádo je velice cenná zelenina obsahující jemné tuky a četné minerály. Je třeba ho vždy dostatečně ochutit, například doplnit sýrem, vejci a sekanou natí bylinek.
POMAZÁNKA Z AVOKÁDA
na 400 g pomazánky

Suroviny


avokádo 200 g
tavený sýr smetanový 100 g
vejce 2 ks
česnek 15 g
smetana 12% 50 ml
sůl  
cibule jarní nať  
petrželová nať  

Variace a možnosti

Pomazánku můžete připravit i na bázi pomazánkového másla a kysané smetany, doplnit ji čerstvě pomletým pepřem nebo rozetřenou sardelkou a podobně.

Postup


1

Tavený sýr vyšlehejte s jemně nakrájenou cibulovou natí, posekanou petrželkou, prolisovaným česnekem a smetanou. Následně přidejte nastrouhaná, předem uvařená vejce.

2

Avokádo by mělo být pod slupkou měkké, tedy zralé. oloupejte ho a nastrouhejte nebo jen vidličkou rozmačkejte a vmíchejte do připraveného sýra s vejci.

3

Vzniklou pomazánku hned nanášejte na plátky chleba nebo pečiva, přizdobte a podávejte.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]