Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

POHANKOVÝ DEZERT

NEPEČENÁ DOBROTA S OVOCEM
do hodiny průměrná cena jednoduchá
V podstatě se jedná o prochlazenou pohankovou kaši se sušeným ovocem, skořicí a přírodním cukrem, doplněnou kysanou smetanou. Recept, který zvládnou i děti.
POHANKOVÝ DEZERT
na 6 porcí

Suroviny


pohanka lámanka 300 g
cukr skořicový 1 ks
třtinový cukr přírodní 50 g
sušené meruňky 60 g
sušené švestky 60 g
kysaná smetana nebo jogurt 200
sůl špetka  
citron šťáva  
máta nebo meduňka  

Variace a možnosti

Postup


1

V půl litru vody rozpusťte cukr a skořicový cukr, přidejte špetku soli a do tohoto vroucího rozvaru nasypejte pohanku lámanku. Kratičce zavařte a nechte pod poklicí asi 15 minut dotáhnout.

2

Sušené ovoce nakrájejte na drobné kousky a vmíchejte ho do ještě teplé kaše a vše nechte dukladně vystydnou v lednici.

3

Do prochlazené kaše můžete lehce vmíchat kysanou smetanu nebo můžete kaši upravit tvořítkem (namočeným šálkem) a podobně. Smetanu nebo jogurt, případně i další ovoce pak k pohance přidejte a neste na stůl.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]