POHANKOVÝ DEZERT
NEPEČENÁ DOBROTA S OVOCEM
V podstatě se jedná o prochlazenou pohankovou kaši se sušeným ovocem, skořicí a přírodním cukrem, doplněnou kysanou smetanou. Recept, který zvládnou i děti.
Postup
V půl litru vody rozpusťte cukr a skořicový cukr, přidejte špetku soli a do tohoto vroucího rozvaru
nasypejte pohanku lámanku. Kratičce zavařte a nechte pod poklicí asi 15 minut dotáhnout.
Sušené ovoce nakrájejte na drobné kousky a vmíchejte ho do ještě teplé kaše a vše nechte dukladně
vystydnou v lednici.
Do prochlazené kaše můžete lehce vmíchat kysanou smetanu nebo můžete kaši upravit tvořítkem
(namočeným šálkem) a podobně. Smetanu nebo jogurt, případně i další ovoce pak k pohance přidejte a
neste na stůl.