Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

POHANKOVÉ PLACKY

VARIANTA NA OBLÍBENÝ BRAMBORÁK Z POHANKY
do hodiny levný pokrm jednoduchá
Připravit placky z pohankové lámanky je snadné. V podstatě se jedná o ochucenou pohankovou kaši upečenou na pánvi. Uvedený recept je základní a nic vám nebrání doplnit těsto o kousky uzeného masa nebo škvarky či rozpečenou slaninu.
POHANKOVÉ PLACKY
pro 4 osoby

Suroviny


pohanka lámanka 300 g
ovesné vločky jemné 100 g
vejce 2 ks
cibule 50 g
česnek 20 g
sůl 15 g
kmín drcený či mletý  
zázvor mletý  
majoránka  
sádlo na pečení  

Variace a možnosti

Postup


1

Pohanku lámanku a ovesné vločky smíchejte spolu se solí a kořením. Vše zalijte vroucí vodou (750ml), promíchejte a nechte pod poklicí 15 minut nabobtnat.

2

Mezitím si na pánvi na troše sádla osmahněte jemně nakrájenou cibuli. Když se počne opékat přidejte jemně nasekaný česnek a pánev stáhněte z tepla.

3

Do zchladlé kaše vmíchejte syrová vejce a osmaženou cibuli s česnekem. Ze vzniklé hmoty pečte na sádle nebo oleji tenké placky stejně jako bramboráky. Pokud by vám placky při pečení nedržely dobře pohromadě, přidejte do těsta lžíci bramborového škrobu.

4

Podávejte se salátem z kysaného zelí či sterilovanou zeleninou. Také je možné pohankové placky využít jako zajímavou přílohu.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]