na 2 sýry
Suroviny
Variace a možnosti
Naplnění je možné volit podle vašich chutí a lze do směsi namíchat bylinky, koření a třeba i podušené hříbky či žampiony. Nic by ale nemělo přebít chuť samotného sýra. Pokud vám zůstane trochu náplně smíchejte ji s trochou strouhanky, aby zahoustla, vytvořte z ní kuličky a ty obalte v sekané pažitce nebo mletých oříšcích.
Postup
Sýr s bílou povrchovou plísní tenkým nožem podélně rozkrojte na dvě stejná kola. Během plnění mějte sýr
položený na "papíru", ve kterém byl zabalen. To proto, aby se vám povrchová plíseň co nejméně poškodila.
lžičkou nebo půlkulatým vykrajovátkem pak vydlabejte vnitřek sýra z obou částí. Pokud je sýr náležitě zralý
jde to docela snadno.
Vybraný střed sýra vložte do misky a promíchejte ho s nasekanými olivami, petrželovou natí, sterilovanými
paprikami a podobně. Vzniklé "misky" ze sýra vyložte šunkou nebo salámem a zpětně je naplňte směsí.
Potom obě rozkrojené poloviny spojte, umáčkněte, zabalte do původního obalu a nechte v chladu ztuhnout.
Naplněný hermelín krájejte jako dort na malé klínky, komponujte na mísy a talíře, případně přizdobte a neste
na stůl.