Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

PLNĚNÝ HERMELÍN

NEDBALÁ ELEGANCE ZE SÝRA
během dopoledne průměrná cena střední
Čas věnovaný tomuto malému kouzlu se vám vrátí v radosti vašich blízkých nebo přátel. Je dobré mít dobře zralý sýr a trochu trpělivosti.
PLNĚNÝ HERMELÍN
na 2 sýry

Suroviny


hermelín 2 ks
salám paprikový 30 g
šunka dušená 30 g
olivy černé i zelené 50 g
nakládané papriky kapie 30 g
petrželová nať  

Variace a možnosti

Naplnění je možné volit podle vašich chutí a lze do směsi namíchat bylinky, koření a třeba i podušené hříbky či žampiony. Nic by ale nemělo přebít chuť samotného sýra. Pokud vám zůstane trochu náplně smíchejte ji s trochou strouhanky, aby zahoustla, vytvořte z ní kuličky a ty obalte v sekané pažitce nebo mletých oříšcích.

Postup


1

Sýr s bílou povrchovou plísní tenkým nožem podélně rozkrojte na dvě stejná kola. Během plnění mějte sýr položený na "papíru", ve kterém byl zabalen. To proto, aby se vám povrchová plíseň co nejméně poškodila. lžičkou nebo půlkulatým vykrajovátkem pak vydlabejte vnitřek sýra z obou částí. Pokud je sýr náležitě zralý jde to docela snadno.

2

Vybraný střed sýra vložte do misky a promíchejte ho s nasekanými olivami, petrželovou natí, sterilovanými paprikami a podobně. Vzniklé "misky" ze sýra vyložte šunkou nebo salámem a zpětně je naplňte směsí. Potom obě rozkrojené poloviny spojte, umáčkněte, zabalte do původního obalu a nechte v chladu ztuhnout.

3

Naplněný hermelín krájejte jako dort na malé klínky, komponujte na mísy a talíře, případně přizdobte a neste na stůl.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]