Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

NUDLE S KUŘECÍM

RYCHLÉ A VŽDY VÝBORNÉ
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Velmi jednoduchá příprava zprudka opečeného, předem naloženého masa se zeleninou, zastříknutá bílým vínem a na konec vmíchaná do uvařených rýžových nudlí.
NUDLE S KUŘECÍM
na 4 porce

Suroviny


rýžové nudle 250 g
kuřecí svalovina 300 g
bílek 1 ks
bramborový škrob 30 g
sůl 15 g
kořenová zelenina 80 g
pórek 50 g
olej 50 ml
víno bílé 100 ml
paprika mletá sladká  
zázvor mletý  

Variace a možnosti

Postup


1

Kuřecí svalovinu nakrájejte na stejnoměrné kousky a promíchejte ji s vaječným bílkem, solí, trochou sladké papriky a mletého zázvoru a lžící škrobové moučky.

2

V dostatečném množství osolené vody uvařte rýžové těstoviny. Zpravidla je není třeba dlouho vařit, stačí, že do sebe natáhnou vroucí vodu. Při delším vaření či máčení hrozí, že se budou rozpadat a příliš trhat. Měkké nudle sceďte, promíchejte s trochou oleje.

3

V pánvi nejprve na rozpáleném oleji opékejte kuřecí maso. Když už na mase nejsou patrné syrové části, přidejte na nudličky či nitky nakrájenou kořenovou zeleninu. Za průběžného míchání či prohazování vše krátce osmahněte. Na konec přidejte nakrájený pórek, promíchněte a poté zalijte vínem. Jen kratičce vše zaduste, přimíchejte nudle a podávejte.

4

Je pochopitelné, že podle vašich chutí a možností můžete do směsi přidat ještě jinou zeleninu (papriky), přiostřit vše kořením či papričkami. Tradiční praxe asiatů při dohotovení pokrmu spočívá v tom, že se spolu s vínem do pokrmu přidá ještě maličko rozmíchaného škrobu aby se pokrm lehce zahustil - svázal. To můžete udělat nejsnadněji tak, že vínem vypláchnete misku, ve které bylo naložené maso.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]