NUDLE S KUŘECÍM
RYCHLÉ A VŽDY VÝBORNÉ
Velmi jednoduchá příprava zprudka opečeného, předem naloženého masa se zeleninou, zastříknutá bílým vínem a na konec vmíchaná do uvařených rýžových nudlí.
Postup
Kuřecí svalovinu nakrájejte na stejnoměrné kousky a promíchejte ji s vaječným bílkem, solí, trochou sladké
papriky a mletého zázvoru a lžící škrobové moučky.
V dostatečném množství osolené vody uvařte rýžové těstoviny. Zpravidla je není třeba dlouho vařit, stačí,
že do sebe natáhnou vroucí vodu. Při delším vaření či máčení hrozí, že se budou rozpadat a příliš trhat.
Měkké nudle sceďte, promíchejte s trochou oleje.
V pánvi nejprve na rozpáleném oleji opékejte kuřecí maso. Když už na mase nejsou patrné syrové části,
přidejte na nudličky či nitky nakrájenou kořenovou zeleninu. Za průběžného míchání či prohazování vše
krátce osmahněte. Na konec přidejte nakrájený pórek, promíchněte a poté zalijte vínem. Jen kratičce vše zaduste, přimíchejte nudle a podávejte.
Je pochopitelné, že podle vašich chutí a možností můžete do směsi přidat ještě jinou zeleninu (papriky),
přiostřit vše kořením či papričkami. Tradiční praxe asiatů při dohotovení pokrmu spočívá v tom, že se spolu
s vínem do pokrmu přidá ještě maličko rozmíchaného škrobu aby se pokrm lehce zahustil - svázal. To
můžete udělat nejsnadněji tak, že vínem vypláchnete misku, ve které bylo naložené maso.