Postup
Tavený sýr nechte rozpustit v teplém mléce spolu s nastrouhaným sýrem s modrou plísní. Tím vám vznikne
sýrová zapékací omáčka. Pokud se vám bude zdát řídká, můžete ji maličko zahustit strouhankou.
Na oleji opečte do zlatova drobně krájenou cibulku, pak přidejte jemně sekaný česnek a následně
překrájené špenátové listy. Vše osolte, pomelte lehce pepřem a krátce zaduste.
Zapékací nádobu vymažte tukem, vysypte strouhankou a nalijte tenkou vrstvu omáčky. Na ní položte suché
pláty lasaní a na ně rozprostřete špenát. Pak položte opět lasaně, přilijte omáčku, vložte špenát a tak dál střídavě vrstvěte suroviny. Suché, tvrdé lasaně můžete podle potřeby rozlomit. Navrch nalijte poslední část omáčky vše zvolna umáčkněte, posypte semínky dýně a přikryté zvolna (140 stupňů) pečte v troubě asi 40 minut. Nakonec můžete teplotu zvýšit a vytvořit křupající vrchní vrstvu těstovin.
Během pečení do sebe lasaně natáhnou vlhkost z omáčky a špenátu, na vrchu a případně i po
stranách nádoby se vypečou do křupava a pokrm je hotový. Podávejte se salátem a radostí.