Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

KAPŘÍ BIFTEČKY

VÝBORNÉ A ZARUČENĚ BEZ KOSTÍ
do 20 minut průměrná cena střední
Na uzoučké proužky nakrájené maso kapra lze velmi tvořivě ochutit a vzápětí upéci. Díky tomu, že tenké kosti překrájíte na droboučké kousky, budete biftečky konzumovat zcela bez kostí - bezpečně i pro děti.
KAPŘÍ BIFTEČKY
na 4 porce

Suroviny


kapr filet 600 g
bramborový škrob 30 g
vejce 1 ks
sůl 10 g
kmín drcený  
paprika mletá sladká  
cibule 50 g
česnek 20 g
zázvor mletý  
sádlo nebo olej 70 g

Variace a možnosti

V případě, že budete biftečky připravovat pro děti přimíchejte k rybímu masu nitky mrkve a celeru, trochu smetany a nasekanou petrželovou nať a vynechte pochopitelně kromě kmínu ostatní koření a cibuli s česnekem.

Postup


1

Kapří filety krájejte ostrým nožem na proužky 2 - 3 milimetry silné. Řezy veďte od hřbetu dolů tak, aby se drobné, rozeklané kostičky vrostlé do hřbetní a ocasní části prořezaly na docela malé kousky, které pak při konzumaci vůbec člověk nezaregistruje.

2

Nařezané plátky můžete ještě mírně rozkrájet či posekat. Pak je promíchejte spolu s vejcem, škrobovou moučkou, solí, kořením a drobně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Můžete zvolit i jiné druhy ochucení. Tuto směs lze tepelně upravovat ihned nebo ji můžete nechat uležet v lednici.

3

Namočenýma rukama tvořte ze směsi pravidelné kuličky, které lehce rozmáčkněte a vložte na pečicí papír nebo do rozpáleného tuku. Pečte krátce intenzivně z obou stran. V případě pečení v troubě ji předehřejte na 200 - 210 stupňů a na pečicím papíru pak pečete biftečky 5 - 7 minut.

4

Ideální přílohou jsou šťouchané brambory či nastavovaná bramborová kaše s pohankou nebo krupkami.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]