KAPŘÍ BIFTEČKY
VÝBORNÉ A ZARUČENĚ BEZ KOSTÍ
Na uzoučké proužky nakrájené maso kapra lze velmi tvořivě ochutit a vzápětí upéci. Díky tomu, že tenké kosti překrájíte na droboučké kousky, budete biftečky konzumovat zcela bez kostí - bezpečně i pro děti.
Postup
Kapří filety krájejte ostrým nožem na proužky 2 - 3 milimetry silné. Řezy veďte od hřbetu dolů tak, aby se
drobné, rozeklané kostičky vrostlé do hřbetní a ocasní části prořezaly na docela malé kousky, které pak při
konzumaci vůbec člověk nezaregistruje.
Nařezané plátky můžete ještě mírně rozkrájet či posekat. Pak je promíchejte spolu s vejcem, škrobovou
moučkou, solí, kořením a drobně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Můžete zvolit i jiné druhy
ochucení. Tuto směs lze tepelně upravovat ihned nebo ji můžete nechat uležet v lednici.
Namočenýma rukama tvořte ze směsi pravidelné kuličky, které lehce rozmáčkněte a vložte na pečicí papír
nebo do rozpáleného tuku. Pečte krátce intenzivně z obou stran. V případě pečení v troubě ji předehřejte
na 200 - 210 stupňů a na pečicím papíru pak pečete biftečky 5 - 7 minut.
Ideální přílohou jsou šťouchané brambory či nastavovaná bramborová kaše s pohankou nebo krupkami.