CIZRNOVÁ KRÉMOVÁ
POLÉVKA KTERÁ NASYTÍ I POTĚŠÍ
Jemná luštěninová polévka s vůní smažené cibulky a česneku zahuštěná samotnou cizrnou a ovesnými vločkami.
Postup
Cizrnu den předem propláchněte a pak namočte do studené vody. Druhý den namáčecí vodu slijte a
luštěninu vařte ve vodě s trochou bylinek. Mohou být jak čerstvé tak i sušené. Dobrá na zmírnění
nadýmavosti je saturejka.
Uvařenou luštěninu chvíli zchlaďte, trochu cizrny si nechte stranou a poté ji i se zbývající vodou z vaření
rozmixujte dohladka, osolte ji a pak teprve přilijte smetanu.
Zvlášť v rendlíku či na pánvi opékejte na oleji dozlatova cibulku. V poslední fázi přidejte drobně nasekaný
česnek a po chvilce i jemné ovesné vločky. Vše krátce na mírném ohni restujte. Těsně před tím, než vše
vložíte do polévky přidejte na chvilku zahřát posekané bylinky. Polévku jen krátce převařte a nechte pod
poklicí deset minut dojít.
Na pánvi, nejlépe s nepřilnavým dnem nejprve zahřívejte a pak opékejte vařenou cizrnu do křupava a
vkládejte ji do hotové polévky namísto tradičního opečeného chleba.