Postup
Na oleji opékejte nejprve cibuli, když změkne přidejte k ní na kostičky krájenou slaninu a nastrouhanou nebo jemně krájenou kořenovou zeleninu. Opékejte až cibule a celer zavoní a slanina se rozškvaří. Přidejte prolisovaný česnek a vzápětí mleté maso. Dál vše opékejte nejlépe na hlubší pánvi s nepřilnavým povrchem. I když maso pustí šťávu dál vše míchejte a opékejte až se vydusí tuk a maso se osmahne.
Do opečené přidejte protlak a krátce ho zasmahněte pak přidejte víno, drcená rajčata a sůl. Vše zvolna
duste za občasného míchání, případně dolijte trochou vody až je maso měkké (10 - 15 minut). Dušená směs
by měla být přirozeně zahoustlá, popřípadě ji odvařte do zahoustnutí. Až na závěr do ní přidejte koření tedy
mletý muškátový oříšek a oregano nebo majoránku a lehce pomelte pepřem.
Špagety vařte v dostatečně osolené vodě. Stále s nimi míchejte a když jsou ještě lehce nedovařené je
sceďte, promíchejte s trochou olivového oleje nebo másla a neste na stůl. Přiložte k nim boloňskou omáčku,
nastrouhaný sýr a přání dobré chuti.