BIFTEK S ČEPICÍ
STEAK SE SÝROVOU OMELETKOU
Přírodně, klasicky upravený biftek doplněný jemnou sýrovou omeletou - čepicí a pod ní schovaným plátkem másla.
Postup
Očištěnou pravou svíčkovou nakrájejte na řezy silné asi 20 milimetrů, lehce je roztlačte dlaní. Máte dvě
možnosti jak biftek připravit a sice solit hned nebo až po opečení. Troubu si předem rozehřejte na 120
stupňů a připravte plech s pečicím papírem.
Na pánvi rozpalte olej nebo sádlo a vložte do něho bifteky. je dobré mít pánev, která má silnější stěny a
tudíž akumuluje teplo. Nejhorší pro pečení bifteků a steaků vůbec je nízká teplota na začátku tepelné
úpravy. Maso je nutné zprudka opéci aby se zavřelo a všechna šťáva zůstala uvnitř. Bifteky opečte
zprudka z obou stran, vložte na připravený plech, případně osolte a nechte asi sedm až deset minut
dotáhnout v troubě.
Mezitím si našlehejte vejce, smetanu, sůl, strouhaný sýr a upečte, třeba v lívanečníku sýrové omeletky. Ty
potom vložte na bifteky ale ještě předtím podložte plátek másla.