Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

BIFTEK S ČEPICÍ

STEAK SE SÝROVOU OMELETKOU
do 20 minut vyšší cena střední
Přírodně, klasicky upravený biftek doplněný jemnou sýrovou omeletou - čepicí a pod ní schovaným plátkem másla.
BIFTEK S ČEPICÍ
na 4 porce

Suroviny


hovězí svíčková pravá 600 g
vejce 3 ks
šlehačka 33% 60 ml
sýr ementál Madeland 120 g
sůl 15 g
směs pepřů  
olej nebo sádlo 60 ml
máslo případně bylinkové 40 g

Variace a možnosti

K bifteku můžete volit různě dohotovené šťávy a omáčky, zkuste třeba odvařit (zredukovat) červené víno nebo připravte oblíbenou pepřovou omáčku.

Postup


1

Očištěnou pravou svíčkovou nakrájejte na řezy silné asi 20 milimetrů, lehce je roztlačte dlaní. Máte dvě možnosti jak biftek připravit a sice solit hned nebo až po opečení. Troubu si předem rozehřejte na 120 stupňů a připravte plech s pečicím papírem.

2

Na pánvi rozpalte olej nebo sádlo a vložte do něho bifteky. je dobré mít pánev, která má silnější stěny a tudíž akumuluje teplo. Nejhorší pro pečení bifteků a steaků vůbec je nízká teplota na začátku tepelné úpravy. Maso je nutné zprudka opéci aby se zavřelo a všechna šťáva zůstala uvnitř. Bifteky opečte zprudka z obou stran, vložte na připravený plech, případně osolte a nechte asi sedm až deset minut dotáhnout v troubě.

3

Mezitím si našlehejte vejce, smetanu, sůl, strouhaný sýr a upečte, třeba v lívanečníku sýrové omeletky. Ty potom vložte na bifteky ale ještě předtím podložte plátek másla.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]