Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Rada

ZAHUŠŤOVÁNÍ - JÍŠKA - HRUDKY

Stává se mi, že když zahušťuji jíškou mám pak v omáčce hrudky svařené mouky a ty nejdou nijak rozmíchat.

Existuje jednoduché pravidlo a sice, že vřelá nebo horká tekutina se musí zahušťovat jíškou chladnou, ne čerstvě udělanou, ještě horkou. Další důležitý moment při zahušťování je důkladné rozšlehání jíšky. K tomu je nejlepší ruční drátová metla. Jíšku je třeba do pokrmu přidávat po menších částech a vždy dané množství rozšlehejte a pak případně pokračujte dál. Hrudky může způsobit také velmi suchá (hodně moučná jíška). Pro rozšlehání jíšky v pokrmu můžete využít i tyčový mixér nebo elektrickou metlu.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]