Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Poradna

Suroviny a přísady

Zeptejte se Petra Stupky


Jméno a příjmení    Kontakt




POHANKA - NEPŘÍJEMNÝ PACH

Jak z pohanky při vaření odstranit nepříjemný pach?

Na trhu je k dostání v podstatě dvojí pohanka. Jedna je světlá, béžová a šedozelená, to je pohanka loupaná mechanicky. Dále pak je pohanka loupaná párou, ta je hnědavá a právě díky napaření při loupání pak při tepelné úpravě nepříjemně čpí ("jako nemocnice"). Proto je lepší nakupovat pohanku světlou - loupanou mechanicky. V jí je také více cenného rutinu a dalších látek.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]